İhaleleri İsrail'e vermekten hoşlanmıyoruz

İhaleleri İsrail

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, MKE'nin işlerini İsrail şirketlerinin yapmasından hoşnut olmadıklarını söyledi. Kırıkkale ve Türkiye'de tank, obüs ve uçaksavar parçalarını yapacak işadamının olmamasının kendilerini üzdüğünü belirten Can, İsra

AK PARTİ KIRIKKALE MİLLETVEKİLİ RAMAZAN CAN, İŞADAMLARININ MKE TARAFINDAN YAPTIRILAN İŞLERİNİ YAPAMADIĞINI VE MKE’NİN DE BU İŞLERİ İSRAİL ŞİRKETLERİNE YAPTIRDIĞINI SÖYLEDİ.

İhaleleri İsrail’e vermekten hoşlanmıyoruz

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, MKE’nin işlerini İsrail şirketlerinin yapmasından hoşnut olmadıklarını söyledi. Kırıkkale ve Türkiye’de tank, obüs ve uçaksavar parçalarını yapacak işadamının olmamasının kendilerini üzdüğünü belirten Can, İsrail’den gelen parçaların MKE’de montajlandığını ve TSK’ya verildiğini bildirdi.

İŞADAMI VARDI DA BİZ Mİ VERMEDİK?

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, partisinin İl Başkanlığı’nda basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bir gazetecinin, MKE’nin ihaleye çıkardığı ve ülke savunma sistemi için önemli olan silah ve mühimmatın İsrail şirketleri tarafından alınmasının ülkeye ne gibi etkisi olacak soru üzerine açıklama yapan Can, Türkiye’de ve Kırıkkale’de bu boyutta üretim yapacak bir işadamının olmadığını söyledi. Ülke savunma sisteminin temelini oluşturan işlerin İsrail’in almasının hoşnut verici bir durum olmadığını belirten Can, Silah Mühimmat Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasıyla bu sorunun ortadan kalkacağını bildirdi.

MKE DE İSRAİL’E SİLAH VERİYOR

Yatırımcıların 5. teşvik kapsamında Kırıkkale’ye yatırım yapacağını belirten Can, Silah Mühimmat ve Organize Sanayi projesi ile MKE’nin 1024 alt yüklenicisinin hepsinin Türk firmalar olacağını iddia etti. İsrail Savunma Bakanlığı Yabancı Savunma Yardım ve İhracat Dairesi Başkanı General Avieli’nin, Türkiye’ye silah ihracatımız hiç düşmedi, gerilen ortamlarda bile, şeklinde açıklamasına cevap veren Can, Türkiye’nin 2023’e kadar bütün savunma sistemini kendi yapacağını ve bu konuda önemli stratejik çalışmaların olduğunu bildirdi. MKE’nin de İsrail’e silah ithalatı yaptığını belirten Can, devletlerarası savunma ihracatının bu tür ikili satışlarla sağlandığını ifade etti.

120 BİN TON SIVI ÇELİK ÜRETİLECEK

Kırıkkale’ye yapılan yatırımları da değerlendiren Can, sıfırdan çelik fabrikası kurulacağını ve fabrikanın 120 bin ton sıvı çelik yapacağını söyledi. Basında çıkan fabrikanın yenileme çalışmasının olmadığını belirten Can, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın yeniden fabrika kuracağız söylemini dile getirdi. Çelik Fabrikası’nın sıfırdan kurulacağını ve şehir açısından büyük bir yatırımın yolda olduğunu belirten Can, bu projeye 100 milyon dolar harcanacağını ifade etti. Yeni bir istihdam alanı oluşacağına inandığını belirten Can, bu proje ve çalışmalarla Kırıkkale’nin gelişeceğini kaydetti.

PROJELERİN TAMAMI 500 MİLYON DOLAR

Tren tekeri monoblok, hızlı tren ve yeni Çelikhane projelerinin tamamının 500 milyon dolar olduğunu belirten Can, son zamanlarda Kırıkkale’nin en büyük yatırımını yapacaklarını söyledi. Yatırımların tek, tek incelendiğini belirten Can, en uzun süreli yatırımın 5 yıl içerisinde gerçekleşeceğini bildirdi. Şehre yapılacak olan Delice tuz rezervi çalışmalarının devam ettiğini, hükümet konağında yeni ihalenin yapılacağını, yeşil vadi projesinin son s üret devam ettiğini belirten Can, amaçlarının Kırıkkale’yi geliştirmek olduğunu ifade etti.

HIZLI TREN 2016’DA TAMAM

Hızlı tren çalışmalarının devam ettiğini ve küçük bir aksaklık yaşandığını belirten Can, Elmadağ bölgesinde tünel yapımının projeyi 6 ay yavaşlattığını ifade etti. Dünya hızlı tren standartlarına göre bir trenin206 kmhızın aşağısına düşmemesi gerektiğini, bunun için de Elmadağ’da düzenleme yapıldığını belirten Can, 2016 yılında hızlı tren projesinin bitirileceğini ve Kırıkkale – İstanbul arasının 3 saate düşeceğini iddia etti. Hızlı trenlerin renklerinin de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın sitesinde açıldığını belirten Can, hızlı tren renginin halk tarafından seçileceğini, favori renginin ise kırmızı beyaz olduğunu bildirdi.

PARTİMİZE GÜVENİYORUM

Yaklaşan yerel seçimlerde partilerinin Kırıkkale’de 11–0 yapacağına inandığını belirten Can, bu konuda il teşkilatının koordineli olarak çalıştığını söyledi. Partilerinin seçim çalışmaları hakkında bilgiler veren Can, Kırıkkale’de 11 belediyenin hepsini alabilecek güçte olduklarını söyledi. AK Parti’nin aday adaylarının seçim takvimine göre açıklanacağını belirten Can, 28 Ocak’ta adaylarının belirleneceğini ve çalışmaların başlayacağını bildirdi. Ak Parti’nin Türk siyasi tarihinin en başarılı partisi olduğunu belirten Can, partilerinin her dönem oyunu artırarak iktidar olduğunu hatırlattı. 



milletvekileri yanlış bilgilendirimiş
21.09.2013 23:42:55
Mke yine yanlış bilgilendiriyor.Bu alımdaki bazı parçaları sözde sinter metale yaptırmaya çalışmış hiç bir kırıkkale firması özellikle genel md yrd tarafından dahil edilmemiştir ve faiş fiyatla sinter metale yaptırmaya çalışmıştır.Bu fiyat israilin bile en az 3 katıdır.MKE uluslararası lisans antlaşmasını çiğnediğini farkına varınca bu işten vaz geçmiş ve zaten sinter metalde bu işi yapamamıştır.Böylelikle MKE nin kaynagı sintere aktarılmıştır. mke uluslararsı lisans anlaşmasını çignediğini farkına varınca israilden bu parçayı almak zorunda kalmıştır.Kısaca MKE nin parası istanbuldaki sintere aktarılmıştır. Simdide vekillere yalan söylenmeye başlanmıştır.Tekrar uyaralım fabrikalar zararda kendine yetemiyor bu durumda OSB yi nasıl besleyecek bunun hesabı yapılsın öyle 1024 tedarikçi falan yok her ihaleye teklif veren tedarikçi olamaz silah sanayinde..Teklif vermek ayrı bir urununu uretip vermek ayrı bunu iyi gözleyin hayallerle kırıkkalenin gelecegini çizmeyin.

30.11.2013 00:09:48
Mke yöneticileri niye yolsuzluk yaptıkları halde hala gorevdeler

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ